keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

Ja mallun maailmassa kaikki hyvin...

Juu elikkäs eilen ajeltiin Niken kans Synderbyhyn tarkistukseen. Meillä oli tosi mukava lääkärisetä, joka ei ollut kuin myrkyn niellyt tuppisuu niinkuin jotkut lääkärit...
Elikkä ekaksi tehtiin ultra jossa setä mittaili vauvan rintakehää, reisiluita, pään ympärysmittaa ym. Tulokseksi sitten saatiin vauvelin koko (suurin piirtein) joka oli n. 2600 gr, elikkä pienikokoinen kaveri, mutta kaikki näytti olevan hyvin masussa. Pirpana näytti meille jopa jotain sormeakin :) ja heilui muutenkin kuin heinämies (lapsivettä oli reilusti joten tilaa möykätä on). Kasvua oli tapahtunut n. 20 gr päivässä, joka on normaalia tässä vaiheessa. Ultran jälkeen mentiin sitten ctg-käyrään, jossa mittaillaan vauvelin sydänäänet, potkut ja vatsan supistelut. Vauveli jatkoi edelleen riehumista ja käyrä oli kuin vuoristorata, mikä on kyllä hyvä asia. Yksi voimakas supistuskin tuli siinä 30 min aikana, kun oli käyrässä ja lääkäri kysyi josko se tuntui pahalle et tuliko paha olo tai jotain. Mutta ei se tuntunut kuin että vatta oli vaan kuin kivikova ja sit meni ohi. Lääkäri vaan tuumas, et " Du är väl från Finland :) ". Eli ei me suomalaiset ihan kaikista supistuksista pyörrytä ;) No ei nyt sentään, mut oli vaan niin kiva kun se tuumas tuommosia :) Nikke viel lisäs pökkyä pesään ja sano et juu se on viel bonde! Lääkäri sit tuumasi et on se mukava että ihmiset synnyttää pää edellä ettei tule samaan lajiin kuin vasikka, vois olla paikat aika tiukilla...Auts!!
Mut käyräkin oli kunnossa, ja sitten saatiin lähteä ajeleen takas kotia, sain uuden ajan ens viikolle kalixiin ctg-käyrään ja viel sit seuraavalle viikolle synderbyhyn lääkärille. Toivon kyllä että pirpana on jo tullut maailmaan silloin, ettei tarvi ajella ees taas luleån.
Nyt ajattelin tässä jatkaa sitten keittiön kaappien siivousta ja koittaa puhistaa vähän tulppaaneita esiin kukkapenkistä. Ovat jo kovaa vauhtia nousseet ylös, kun talon vieressä on niin lämmin paikka, pitää vaan tosiaan puhistaa pois viimevuotiset kukanmoskat siitä niin pääsevät kunnolla kasvun vauhtiin.
Kiitoksia kaikille, jotka kirjoittivat kommenttia, kiva et ootte ehtineet käyä lukasemassa :)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!
Aika mielenkiintoinen lääkäri sulla ollut... ;) :)
Kiva et kaikki on hyvin, sinulla ja vauvelilla.
Joo-o, tässä nyt vain ootellaan, että millon sie poksahat :)
Hali!

/ Lea

Cathi kirjoitti...

Jep...klart man kollar - nu när det ÄNTLIGEN finns en blogg!!!
Skönt att allt är bra - kom ihåg att ringa JALA från BB - vi väntar med spänning!!
Kramar Cathi

Anonyymi kirjoitti...

Vi kommer att behöva allt stöd på söndagens utställning,kul att du hejar på oss.
Kul att följa dig och eran bebba här på bloggen.
Jag uppdaterar efter helgen.

Anonyymi kirjoitti...

kukkuluuruu Marjaana,kuinkahan tässä käy,no yritetään...

-Anne-

Anonyymi kirjoitti...

va bra att du också börjar blogga så att vi kan hålla koll på dig och bebban. Det gör ju inget om du skriver lite på svenska ibland hmmm...kram inger